Het verhuizen naar de nieuwe NSX-T infrastructuur is benodigd omdat NSX-V wordt uitgefaseerd door Vmware. Ons doel is de migraties zonder impact uit te voeren. Het kan echter onverhoopt voorkomen dat er toch een kleine impact is. We vragen u daarom altijd na de migraties te checken of alles in orde is.  Onderstaand vind u enkele uitdagingen die we tot nog toe zijn tegenkomen en de bijbehorende oplossingen

VM heeft geen netwerk connectiviteit, mogelijke oplossingen:

1. Reboot de VM

2. In Cloud Director, open de betreffende VM > Hardware > NICs > Edit

3. Vink connected uit en click > Save

Open dezelfde netwerkkaart nogmaals, maar vink nu de kaart weer aan

4. Maak deze Primary NIC, Connected en kies bij Network hetzelfde netwerk als de oude nic. U kunt daarna meteen de oude kaart verwijderen door de te selecteren > Delete:

5. als er de vraag komt om Guest customization aan te zetten, dan niet aanzetten

Open het console van de VM en configureer de IP instellingen. (mits deze static is).

Backup werkt niet meer

Door de migratie wordt er tijdelijk een Virtueel Datacenter toegevoegd. Alle VM’s worden naar het nieuwe VDC verhuisd. De oude VDC wordt uiteindelijk verwijderd en de VDC wordt uiteindelijk wel hernoemd naar de originele naam, Veeam dient wel op de hoogte te zijn van het nieuwe VDC. Als u een backup maakt met als source type “OrgVdc”, dan dient deze als bron verwijderd te worden en opnieuw toegevoegd.

Ga in de self service portal naar jobs > edit > virtual machines. Controleer of hier de complete orgvdc staat en remove deze selectie:

bij het backuppen van vApps of losse VM’s hoeft u niks te wijzigen!

6. Click op > Add > en expand vCloud organisation > Organisation > VDC. Selecteer de VDC en click OK.