Om oude authenticatie methodes om te zetten naar MFA certificate zijn een aantal stappen nodig.

Hieronder vindt je deze:

• Open de portal (portal.ek.co)
  • Selecteer de organisatie die omgezet dient te worden
  • Kies het 2e tandwiel van rechtsboven
  • Kies de optie “Edit Organisation Config”
  • Klik op de bovenstaande tekst zoals hieronder aangegeven:

This organization is configured with a legacy authentication method. Click here to upgrade.

• Loop deze omzetting door om de uitdaging op te lossen
    1. Kies voor de onderste optie: “Use your own application ID or click here to auto generate new Azure AD.)”
    2. In de volgende stap, browse naar https://microsoft.com/deviceloginen gebruik de code aangegeven in het scherm. Wij raden aan deze te openen in een Incognito scherm.
      • Let op! Gebruik bij het inloggen de organisation admin zodat de rechten goed worden toegevoegd.

Het advies hiernaast is dus ook om vanaf nu geen organisatie meer toe te voegen op de oude authenticatie methode en vanaf nu alleen de MFA Certificate / App-only Authentication methode te gerbuiken.