Uit onderzoek is gebleken dat de Certificate Authority welke gebuikt wordt binnen hedendaagse SSL certificaten niet ondersteund wordt door verouderde Ahsay client software. Hierdoor is men genoodzaakt hun versie 7 te updaten naar de laatst beschikbare versie (7.17). Ahsay versie 8 installaties ondersteunen het root certificaat wel en hier zijn dan ook geen acties nodig.

Maak je gebruik van Ahsay v7.15 of lager in combinatie met een NAS, volg dan de onderstaande stappen om het probleem op te lossen door middel van de software te upgraden.

• Navigeer naar https://back11-ahs.backupnoc.nl en kies hier voor de Synology Download;
  • Navigeer naar de Synology NAS via de webbrowser en meld hierop aan;
  • Open de Package Center en kies daar voor Manual Install;

• Browse vervolgens op je computer naar de Ahsay Synology download die eerder gedaan is en kies voor Next;
  • Accepteer de License Agreement en kies voor Next;
  • Plak vervolgens de volgende URL: https://back11-ahs.backupnoc.nl:443?ownerid=45323 in het URL veld en kies voor Next;

• Kies vervolgens voor Apply en de laatste versie wordt geïnstalleerd.
  • Start vervolgens de software op en meld aan met de desbetreffende credentials die al bekend zijn. (Pas onder Advanced Options de server aan naar https://connect01.backupnoc.nl)