Bij het upgraden van uw oude Versie 6  naar versie 7 zijn er bepaalde punten die belangrijk zijn om te weten.

De volgende onderdelen worden niet meer ondersteunt op versie 7:

Windows platforms:

- Windows XP (Home / Professional)

- Windows 2003 (Web/Standard/Enterprise/Data Center)

Databases en applicaties:

- Alles lager Exchange 2007

- Alles lager dan SQL 2005

- Alles lager dan SharePoint server 2007

- Alles onder MySQL 5.5.x

Virtueel:

- Alles onder HyperV server 2008

- Alles onder VMware ESXi Server 5.x

De Software kunt u downloaden via de onderstaande link:

- https://support.cloud2.nl/support/solutions/articles/33000167497-ahsay-versie-7

Deze installatie kunt u over de oude heen zetten, zonder verlies van instellingen.

De software zal alles voor u doen en u hoeft mogelijk alleen opnieuw in te loggen, dus houdt u gegevens bij de hand.

(De URL is voor Ahsay altijd:  connect01.backupnoc.nl op HTTPS)

Een paar belangrijke punten bij de upgrade zijn als volgt:

• De gegevens van uw account, zoals backupsets en instellingen blijven bewaard
  • Er is geen herstart van de server vereist
  • De services van de software is van naam veranderd en dient weer aangepast te worden naar een gebruiker met genoeg rechten (services naam: Ahsay online backup manager)
  • Na de upgrade en de eerste backup zal er een data migratie plaats vinden op de servers van Cloud2 van uw account (hier merkt u lokaal niets van).
  • Controleer goed uw gegevens in de tab “Algemeen” of “General”, gezien deze gegevens soms niet goed overkomen na de upgrade (zoals administrator wachtwoorden, domeinnamen etc)

Een paar belangrijke verschillen in Ahsay V7:

• De default encryption methode is niet meer het wachtwoord van het account, maar is nu een generiek 24 lang wachtwoord gegenereerd door de software zelf
  • Het is mogelijk om uw encryptie sleutel op te slaan in de Server van Cloud2, door in de software (VOOR HET AANMAKEN VAN HET ACCOUNT, dit werkt niet met terugwerkende kracht) te kiezen voor "Encryption Recovery".
    • Deze optie is terug te vinden door op de inlognaam te klikken in de software, boven aan de UI en dan bij "Encryption Recovery" de status te veranderen naar On
    • Indien u later gebruik wilt maken van deze optie, zitten hier kosten aan verbonden. (Ook kost deze aanvraag tijd voor de recovery)
    • Wij adviseren altijd uw encryptie key goed op te slaan, gezien dit tijd, geld en moeite kan besparen.
  • NAS backup is in deze versie mogelijk op Synology en Qnap (controleer goed de ondersteunde NAS versies)
  • Index problemen kunnen nu zelf verholpen worden via de Data Integrity check (deze is te vinden onder "Utility's")
  • Bricklevel backup hoeft niet meer worden ingesteld via de extra executable in de BIN folder, deze kan nu gewoon in de software worden gekozen onder "Backupset Type".

Mocht u verder nog vragen hebben, neem dan even contact met ons op!

(Support@Cloud2.nl)