Overzicht

Windows staat niet toe de volgende characters te gebruiker in folder en file namen: :  \ / * ? “ < > |

Mac en Linux OS systemen ondersteunen deze characters wel. Hierdoor moet Windows (en Apache een klein beetje) deze characters omzetten in leesbare tekens voor het geval deze vanuit de server worden gescyned.

Hoe Windows omgaat met Speciale tekens:

Windows vervangt deze tekens (één voor één) met een underscore "_" en voegt er tilde "~" aan toe aan het einde van de bestandsnaam met als extra toevoegen het nummer van de characters wat Windows niet kon uitlezen.

Dit doet hij voor elke character die in de naam stond.

Zie voorbeelden:

Special Character

Numerical Code

\

00

/ or :

01

*

02

?

03

04

05

06

|

07

Carriage return

08

Trailing spaces

09

Als voorbeeld, zo zouden de bestanden hernoemt worden.

Mac/Linux file name

Windows translation

Quest?ion.txt

Quest_ion.txt~03

Asteri*sk.txt

Asteri_sk.txt~02

Double Aste*ri*sks.txt

Double Aste_ri_sks.txt~0202

All charact\/*?”<>|ers.txt

All charact________ers.txt~0001020304050607

Hoe Apache omgaat met speciale characters:

Apache (De SFS webportal engine) behandeld deze tekens zoals ze bedoeld zijn, met uitzondering van de slash "/".

Dit leesteken wordt vervangen door een dubbele punt ":" voor elke slash in de naam.

Zie voorbeeld:

Mac/Linux file name

Apache Web

Windows translation

File/name.txt

File:name.txt

File_name.txt~01