Foutmelding:

Crashplan geeft de melding pruning versions, vervolgt door Verifying Blocks.

Omschrijving:

Dit betekend dat crashplan bezig is met een soort van Defragmantatie, Archive Maintanence, ook wel bekend als File Validation. Er is helaas geen grip op dit proces, het proces dient afgerond te worden voordat er een nieuwe backup gestart kan worden.

Informatie:

Archive Maintenance is een scheduled-task dat op elke backup locatie wordt uitgevoerd. Het doel van dit proces is om de grootte van de archieven te optimaliseren. Dit gaat als volgt:

• Controle backup archieven op beschadigde bestanden en reparatie van corruptie

• Compressie bestand versies en doorvoeren retentie op bestanden

• Verwijderen bestanden die niet meer in de selectie actief zijn

Alle backup locaties (cloud, computer en folders) voeren de Archive Maintenance uit.