Als u StorageCraft® ShadowProtect® SPX wilt installeren op een Linux-systeem, raadpleegt u onderstaande instructies voor de Linux-versie. De installatie-instructies voor trialversies en voor nieuw gekochte software komen overeen.

SPX installeren op CentOS of RHEL 7

Belangrijk: de EPEL-opslagplaats is vereist om SPX te installeren op CentOS of RHEL.

1. Installeer de EPEL-opslagplaats. Voer deze opdracht uit:

sudo yum install epel-release

Opmerking: de meeste CentOS- en RHEL-installaties omvatten de EPEL-onderdelen. U kunt de EPEL-opslagplaatsen echter, indien nodig, handmatig downloaden en installeren. Ga naar de Fedora-website,  https://fedoraproject.org/wiki/EPEL, om het EPEL-pakket de downloaden. Voer vervolgens de bovenstaande opdracht uit.

2. Installeer en configureer onze StorageCraft-opslagplaats op het systeem. Dit hoeft u slechts één keer te doen.

Open een terminal en typ het volgende:

wget https://downloads.storagecraft.com/spx/CentOS7/storagecraft-repo-latest.rpm -O storagecraft-repo-latest.rpm

sudo yum install storagecraft-repo-latest.rpm -y

3. Als fprintd-pam is geïnstalleerd, treedt er mogelijk een conflict op met SPX. U kunt fprintd-pam verwijderen om dit te voorkomen:

sudo yum remove fprintd-pam -y

4. Alles installeren (gebruikersinterface en agent):

sudo yum install spx kmod-stcvsm-$(uname -r)

Alleen de agent installeren:

sudo yum install spx-agent

Alleen de gebruikersinterface installeren:

sudo yum install spx-gui

5. Als u wilt controleren of u de nieuwste versie van SPX hebt geïnstalleerd, voert u deze opdracht uit:

rpm -qi spx

6. Start de service:

sudo systemctl start spx

7. Voeg de huidige gebruiker toe aan de nieuwe SPX-beheergroep:

sudo /usr/bin/gpasswd -a $USER spx

8. De console openen:

• Selecteer toepassingen > systeemhulpprogramma's> ShadowProtect SPX om de SPX-gebruikersinterface te openen vanuit de GUI

• Als u de interface wilt openen vanuit de terminal, gebruikt u deze terminalopdracht:

/opt/StorageCraft/spx/bin/spx_gui

Het rpm-pakket voor de StorageCraft-opslagplaats hoeft maar één keer te worden geïnstalleerd. Daarna kunt u de volgende builds installeren met de opdracht:

yum update spx

Als u de foutmelding krijgt dat er een conflict is met een pakket, verwijdert u het:

sudo yum remove <packagename>

Voer vervolgens het installatieproces opnieuw uit.