Per 1 november biedt Cloud2 IaaS aan: hiermee neemt u computerkracht en storage af om zelf virtueel een of meerdere netwerken op te bouwen. In dit artikel maakt u kennis met IaaS:

• Wat is IaaS?

• Hoe is het opgebouwd?

• Waar helpt Cloud2 mij bij?

• Verder lezen

WAT IS IAAS?
IaaS staat voor Infrastructure as a Service en biedt u een infrastructuur aan als een dienst in plaats van een product. In plaats van dat u zelf alles koopt voor een netwerk, maakt u nu gebruik van de resources van Cloud2 om de netwerken van uw klanten op te bouwen. Met IaaS bouwt u de netwerken voor uw klanten, exact zoals u dat wilt. Van de firewall tot de individuele servers en alle resources die daarbij komen kijken, u kunt dit zelf aanmaken en configureren.
Het grote verschil is dat IaaS vanuit een datacenter gehost wordt met A-kwaliteit hard- en software en enterprise-mogelijkheden, zonder dat een MKB daar meer voor hoeft te betalen. Uw klanten zullen merken dat ICT weer “gewoon doet wat het moet doen”.

Het is dus niet meer nodig om zelf alle hardware aan te schaffen en te beheren, met IaaS kunt u efficiënt omgaan met resources en dus kosten. Geef elke klant een infrastructuur die precies bij hem past en merk dat ook het beheer een stuk prettiger zal worden.

HOE IS HET OPGEBOUWD?
Wij leveren een high-end platform waarbij u gebruik kunt maken van datacenterfaciliteiten. We hosten primair vanuit Amsterdam, alles valt dus onder de Nederlandse wetgeving. Het platform is opgebouwd uit de hoogste kwaliteit hard- en software: we werken onder andere met IBM, Brocade en Extreme, het wordt gevirtualiseerd met VMWare en u kunt met de vCloud Director alles perfect afmeten voor uw klant.

Op het IaaS platform kunt u gebruik maken van allerlei faciliteiten die bij een gewone serveromgeving niet standaard zijn: supersnel internet, redundante hardware, state-of-the-art beveiliging en een platform opgebouwd volgens enterprise-normen: dit biedt kwaliteit en stabiliteit die u normaliter niet zou ervaren.

Daarnaast heeft het IaaS platform nog twee unieke voordelen ten opzichte van een netwerk op locatie:

• Software Defined Networking: de techniek waarmee het netwerk softwarematig te beheren is en dus zowel de configuratie als het beheer van het netwerk een stuk eenvoudiger wordt. Een firewall updaten kan met een druk op de knop;

• Easy Tier Storage, de technologie die veelgebruikte data automatisch op SSD-storage plaatst voor maximale performance. Uw klanten zullen dus zeker niet klagen dat het slecht werkt.

WAAR HELPT CLOUD2 MIJ BIJ?
In feite levert Cloud2 met IaaS een blokkendoos waarmee u de ideale omgeving bouwt voor uw klanten. Cloud2 zou Cloud2 niet zijn als we niet een stapje verder gingen: wij bieden maatwerkmogelijkheden zoals verbindingen met externe omgevingen en Microsoft Express Route, ondersteuning van een toegewijde Sales Engineer, Sales & Marketing ondersteuning en een mogelijkheid om gebruik te maken van een pricing per user: op het moment van schrijven uniek in Nederland!