Er is onlangs een update beschikbaar gekomen voor StorageCraft SPX waarin een aantal mooie verbeteringen zijn doorgevoerd:

REMOTE MONITORING
In SPX 6.5.1 is het mogelijk om gebruik te maken van de Remote Monitoring feature. Hiermee is het mogelijk om alle backupsets vanuit één scherm te beheren. Het is dus niet meer nodig om per server apart in te loggen.
Dit ziet er als volgt uit:

1. Klik op de onderstaande icoon

2. Klik op de + om toe te voegen:

3. Vul de benodigde gegevens in

4. Er wordt een overzicht gemaakt met daarin de connection status, next backup, last run, recent failures en backup progress:

IMPROVED LOGGING
In de job timeline wordt nu meer informatie weergegeven: de tijd, size, volume en status van de laatste backup kan hier worden ingezien. Daarnaast is het ook mogelijk om meer details in te zien in de log, afhankelijk van de error.

VIRTUAL BOOT
Het starten van Virtual Boot is nu ook mogelijk vanuit de client door met een rechtermuisklik op de map te klikken. Bij het starten van een Virtual Boot wordt ook de status weergegeven.

CUSTOM INSTALLER
Bij de installatie van SPX 6.5.1. kan bepaald worden welke elementen er geïnstalleerd worden. Zo is het nu ook mogelijk om enkel de backup agent of de user interface/tools te installeren.

CUSTOM RAPPORTAGE
Vanaf deze versie is het mogelijk om in te stellen wanneer de rapportage wordt verstuurd. Er kunnen dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse rapportages worden ingesteld, waarbij het ook mogelijk is om het tijdstip aan te geven waarop de rapportages verstuurd worden.

MINOR UPDATES

• In de software is het mogelijk om onder het ‘Help’ menu te controleren of er updates beschikbaar zijn;

• Support voor Ubuntu 16.0.4.

VRAGEN
Wanneer je vragen hebt naar aanleiding van deze update, kunt u altijd contact opnemen met onze supportafdeling via e-mail: support@cloud2.nl of via de telefoon: 072 82 00 286. Ook als je van plan bent te upgraden vanuit versie 5.X.X raden wij het aan om contact op te nemen voor een goede en gestroomlijnde upgrade.